Shoji
fusuma/deuren
bedden
futons
matten
tafels
kasten
lampen
alkoof
traditionele interieurs
moderne interieurs

 

 

Kodama heeft de verkoop van bedden en futons voortgezet van Cotton Comfort op de Rozengracht in Amsterdam. Hieronder ziet u een klein overzicht van de leverbare modellen. Afwijkende diktes en afmetingen zijn mogelijk. Vraagt u naar de mogelijkheden.

Wij hebben een beperkte voorraad futons. Vaak moeten de futons besteld worden. De levertijd van futons en bedden is doorgaans vier tot zes weken. Open de prijslijst voor een overzicht van actuele prijzen en uitvoeringen

 

 

Standaard
Een futon van 100% katoen is ideaal als u van een stevige, niet veerkrachtige ondergrond houdt. De standaard futon is gevuld met 8 lagen katoen en 12 cm dik.

 

 

  

Moto
De traditionele Japanse futon, de Moto, is slechts 6cm dik en bestaat uit 4 lagen katoen. Men legt de Moto op tatamimatten op de vloer.

Deze futons zijn makkelijk verplaatsbaar en eventueel op te rollen en weg te bergen. Vandaar hun populariteit als logeer- of kampeer-matras. Het is ook mogelijk twee Moto-futons op elkaar te leggen waardoor u altijd een logeermatras in huis heeft. Ook is de Moto zeer geschikt voor shiatsu sessies en ander lichaamswerk.

 

 

 

Drie in Eén
Dit model futon combineert 4 lagen katoen met daartussen 2 lagen natuurlatex en een laag cocolatex.De latex zorgt ervoor dat deze futon van 16 cm dikte zachter en veerkrachtiger is. De cocolatex zorgt voor extra ventilatie.

Deze futon wordt in de praktijk alleen gebruikt in combinatie met een lattenbodem. Daardoor hoeft hij minder vaak gekeerd te worden.

 

 

 

 

Latex en katoen apart
Een al jaren populair concept - ontwikkeld door Cotton Comfort - is een natuurlatex ondermatras van 10cm in combinatie met een Moto-futon van 6cm.De ondermatras wordt geleverd in een afritsbare katoenen hoes.Voordeel van deze combinatie is onder meer dat de afzonderlijke delen veel lichter zijn dan de Drie in Eén en dus makkelijker te keren.

Deze 16 cm dikke combinatie past ook heel goed in het pagodebed.

De Moto futon is makkelijk te luchten terwijl de ondermatras veerkracht biedt. Met deze combinatie heeft u bovendien altijd een logeermatras in huis .

 

 

 

Cocolatex met katoen
Cocolatex geeft een futon extra veerkracht en ventilatie.

Deze futon wordt ook wel toegepast op bankbedden omdat de cocolatex de futon wat stijver maakt waardoor het deel dat langs de rugleuning omhoog komt te staan minder naar beneden zal zakken. Voor deze toepassing op een bankbed kunnen we ook afritsbare hoezen in een kleur leveren.

 


 


U bent van harte wekom in onze showroom in Amsterdam Oud-West waar u de futons kunt uitproberen. U bent vrij hier alle tijd voor te nemen zodat u een goede keuze kunt maken.

Hoewel wij futons die uit de verpakking zijn geweest niet meer terug kunnen nemen, geven wij wel volledige garantie op eventuele fabrikage fouten..

De levertijd van futons en bedden is doorgaans vier weken. Open de prijslijst voor een overzicht van actuele prijzen en uitvoeringen.

 


Vragen en antwoorden over futons

De futon is in Nederland een relatief onbekend product. Daarom krijgen wij vaak vragen over het materiaal, het comfort en de duurzaamheid. Ook zijn er dingen die u moet weten over het onderhoud van futons. Hieronder proberen wij de meeste vragen te beantwoorden. Staat uw vraag er niet bij, neemt u dan gerust contact op. Ook bent u van harte welkom in onze showroom om verschillende futons uit te proberen.

Ik zoek een futon in een afwijkende maat. Kan Kodama die ook leveren?
Afwijkende diktes en afmetingen zijn mogelijk. Vraagt u naar de mogelijkheden. Met uw vragen of om te proefliggen bent u van harte welkom in onze showroom in Amsterdam Oud-West.

Wat is de levertijd als ik een futon bestel bij Kodama?
De levertijd van futons is doorgaans vier weken. Daarnaast hebben wij een bescheiden voorraad.

Wat is het voordeel van katoen als basis voor een matras?
Omdat de katoenvezel weinig meegeeft, biedt de futon een stevige niet verende ondergrond. Daarnaast neemt katoen uitstekend vocht op waardoor de lucht rond het lichaam relatief droog kan blijven. Vandaar dat het wel belangrijk is dat de futon voldoende kan ventileren zodat het opgenomen vocht weer kan worden afgestaan. Tot slot is katoen antistatisch en antiallergisch.

Waarom combineert Kodama katoen naar wens met andere materialen?
Door lagen natuurlatex of coco-latex aan de lagen katoenen toe te voegen, kunt u veerkracht, vormvastheid, gewicht en isolatie aan uw wensen aanpassen.

Wat is cocolatex en wat zijn de belangrijkste eigenschappen?
Cocolatex bestaat uit cocosvezels die zijn besproeid met natuurlatex om ze extra veerkracht te geven. De laag cocolatex zorgt voor enige vering en ventilatie.

Voelt een futon warmer of koeler aan dan een traditioneel matras?
Vreemd genoeg zullen in de zomer de niet-isolerende eigenschappen van de futon op de voorgrond staan en in de winter juist de isolerende eigenschappen: katoen voelt koel aan in de zomer omdat de katoenvezels niet isoleren zoals wol maar de warmte opnemen en weggeleiden. In de winter neemt matras juist aangenaam snel de lichaamstemperatuur aan doordat de lucht tussen katoenvezels opwarmt.

Is katoen milieuvriendelijk?
De futons van Kodama worden gemaakt van 100%katoen. Katoen is als natuurproduct Co2 neutraal.

Help, mijn futon is te klein!
Een nieuwe futon lijkt in het begin altijd aan de dikke kant en een paar cm te klein. Binnen enkele maanden bereikt uw futon z'n definitieve maat. Door compressie is de futon dan enkele centimeters dunner, breder en langer geworden.

Waarom is ventilatie zo belangrijk bij het onderhoud van een futon?
Omdat de katoenvezel het 's nachts opgenomen vocht overdag weer moet kunnen afstaan, is voldoende ventilatie voor futons erg belangrijk Gebruikt u uw futon direct op de grond of op tatami dan is dagelijks half omslaan de beste strategie om de futon goed te laten luchten. Onze lattenbodems zijn zo ontworpen dat ze optimale ondersteuning combineren met maximale ventilatie.

Mijn futon ligt op een lattenbodem. Is het dan toch nodig hem geregeld te keren?
Het is bij iedere matras belangrijk deze zo gelijkmatig mogelijk te belasten. Dwz niet altijd op dezelfde plek liggen en de matras regelmatig omkeren en /of omwentelen. Dat geldt zeker ook voor futons. In het gebruik worden futons namelijk wat dunner en vaster. Wie kiest voor een futon kiest voor een enigszins vaste, niet verende ondergrond om op te slapen. Toch voelt de futon in het begin nog vrij zacht aan door alle lucht die tussen de vezels gevangen zit. Als u de futon in gebruik neemt gaat die lucht er deels tussenuit en daardoor wordt de futon dunner. Dit is een normaal proces wat plaats dient te vinden zodat de futon zijn definitieve vorm krijgt. Ligt u, met name in deze beginperiode, steeds op dezelfde plek, dan zal daar een lichte kuilvorming optreden. De oplossing is dan de futon alsnog meer gelijkmatig te belasten zodat de dikteverschillen verdwijnen. Deze kuilvorming is dus niet iets om u zorgen over te maken zoals u bij een polyether matras waar het duidt op slijtage.

Ook bij gebruik van onze lattenbodems blijft regelmatig omdraaien en/of keren dan ook aan te raden. Trakteer uw futon in de zomer ook eens op een 'zonnebad'.

 

home

 

 

 

home