Shoji
fusuma/deuren
bedden
futons
matten
tafels
kasten
lampen
alkoof
traditioneel
moderne interieurs

 

     


De klassieke Japanse Sukiyastijl stamt uit de 17e eeuw en is sterk beïnvloed door de theeceremonie architectuur van de zen-boeddhistische leermeesters. Kodama maakt complete interieurs in de sukiyastijl. Dit kunnen Japanse kamers zijn, de zogenaamde washitsu, maar ook grote ruimten zoals een dojo of een therapieruimte.

Kenmerkend voor sukiya zijn de tatamimatten op de vloer, shojideuren die het licht filteren en een tokonoma als focus van aandacht. De ruimten zijn altijd multifunctioneel geweest; men ging zo efficiënt mogelijk met de beschikbare ruimte om. Door de meubels af te wisselen kon de kamer beurtelings dienst doen als eet- , slaap- , studeerkamer of theeceremonie- en meditatieruimte. Niet gebruikte meubels werden weggeborgen in wandkasten achter fusumadeuren.

Kodama ontwerpt en realiseert traditionele sukiyaruimten inclusief wanden en plafond. Alle ontwerpen ontstaan in nauw overleg, rekening houdend met uw wensen en de mogelijkheden van de ruimte. Ook is het mogelijk afzonderlijke elementen en meubelstukken te laten vervaardigen door ons.


 


  

 

 

 

 

Dojo (trainingsruimte) in Japans cultureel  
centrum Shofukan (Rotterdam)
   

 

home home