Japanse bedden

Kodama ontwerpt en maakt bedden geïnspireerd op Japanse vormgeving. Elk bed wordt naar jouw wensen door ons met grote zorg voor afwerking en detail gemaakt. Wij maken alle bedden stuk voor stuk zelf in onze werkplaats direct achter de showroom. Met name de Pagode en de Orchidee onderscheiden zich door een heel hoog afwerkingsniveau.

Futons, matrassen en tatami

Onze bedden zijn geschikt voor zowel futons als voor reguliere matrassen. Ook een uitvoering geschikt voor tatami waarop je dan een futon of matras kan leggen is mogelijk. Je kan bij ons ook terecht voor zowel tatami als futons. Ook verkopen wij kussentjes met boekweitkaf vulling.

Lattenbodems

Wij maken onze lattenbodems van fsc vuren hout dat nauwelijks veert. Door smalle latten toe te passen met smalle tussenruimten combineren we optimale ondersteuning met maximale ventilatie. Hierdoor zijn onze lattenbodems de beste op de futonbedden markt.
Je vindt deze lattenbodems in de Lotus, de Pagode, de Orchidee en de Katsura.

Duurzaamheid

Al het hout dat wij gebruiken is FSC gecertificeerd en de werkplaats draait op groene stroom.

Lotus

Het Lotusbed is ons eerste en eenvoudigste bed. Op een onderstel van onbehandeld Berken multiplex ligt onze onvolprezen lattenbodem. Het bed is 15 cm hoog en leverbaar in verschillende breedte en lengte maten.
Het bed is zonder schroeven of gereedschap in een handomdraai te monteren en te demonteren waarbij het in kleine delen uiteen valt die makkelijk op te bergen zijn.

Orchidee

Het Orchideebed wordt gemaakt van massief houten balken. De hoogte van het bed is 30 cm maar kan op verzoek ook hoger of lager worden uitgevoerd. De matras komt grotendeels boven
de rand uit. Het bed is in alle maten leverbaar, ook extra lang. Het bed kan ook als tatamibed c.q. tatamiplatform worden uitgevoerd.

Het Orchideebed is leverbaar in blank gelakt FSC Silver Spruce of in FSC Mahonie. Het mahonie kan in diverse tinten gebeitst worden voordat het blank wordt afgelakt.
We kunnen het mahonie ook afwerken in olie of was.

.

Pagode

Het Pagodebed maken we van 4 cm dik Okoumé multiplex. De rand is 20 cm breed en 22 cm hoog. Ook een hoogte van 30 cm is mogelijk. Het matras ligt deels verzonken. Het bed is in
verschillende breedtes en lengtes leverbaar. ook een uitvoering als tatamibed is mogelijk.
De pagode kan naar wens worden gebeitst en gelakt in diverse kleuren. De ombouw is ook los leverbaar. Je kunt bij dit bed kiezen uit twee typen poten: een open of een gesloten model.
Bedtafeltjes en hoofdsteunen zijn optioneel.

Katsura

Het Katsura bed is ons nieuwste ontwerp. Het bed heeft een zeer brede rand van 24 cm met ver terug liggende poten waardoor het bed lijkt te zweven. Het is gemaakt van Okoumé multiplex en in diverse kleurtinten leverbaar. Het bed wordt bij jou thuis opgebouwd. Prijs op aanvraag.

Tokyo

Het Tokyobed is een bed dat we niet zelf maken maar importeren. Het is gemaakt van massief gelamineerd Beuken hout en is verkrijgbaar in verschillende maten en kleurtinten, zowel in olie als in lak. Het afgebeelde bed is afgewerkt in blanke olie. De poten kunnen naar wens in een andere
kleur worden uitgevoerd. In dit geval werd gekozen voor Ebbenkleur beits. De hoofdsteun en de bedtafels zijn optioneel.